Župni caritas Svete Obitelji

Deus caritas est

Župni caritas, kao župna pastoralna aktivnost, povezuje ljude koji svoje slobodno vrijeme i sposobnosti koriste na način da dragovoljno pomažu bližnje u potrebi i one koji su spremni svoja dobra i usluge staviti na raspolaganje bližnjem u potrebi.

Volonteri župnog caritasa svoje djelovanje temelje na evanđelju i vjeri u Boga po kojima je svaki čovjek slika Božja, te kao takav ima nepovredivo dostojanstvo. Karitativno djelovanje vjernika proizlazi iz sakramentalnog života a na poseban način iz slavljenja euharistije.

Od listopada 2019. godine, Caritas Župe Svete Obitelji ima novu upravu i volontere koji će nastaviti s aktivnostima prijašnje uprave, ali u isto vrijeme, raditi na razvijanju novih programa kako bi pomogli najugroženijim pojedincima i obiteljima na području naše župe. Želja volontera župnog Caritasa je olakšati život ljudima koji pate zbog siromaštva, bolesti i usamljenosti. Cilj rada je pokušati osigurati osnove za kvalitetan život, redovite posjete i briga o nepokretnim ili slabo pokretnim osobama te uključivanje korisnika u aktivnosti župe i župnog Caritasa.

Ured Caritasa Župe Svete Obitelji otvoren je svaku prvu subotu u mjesecu od 10 do 12 sati.

Dežurni broj telefona je: 098 905 5317 i dostupan je radnim danom od 18 do 20 sati.

Svoje donacije možete uplatiti i na račun: HR1223600001502674781

Župni Caritas trenutno prikuplja sljedeće donacije:

  • higijenske potrepštine;
  • konzerviranu i suhu hranu.

Zahvaljujemo na vašim donacijama i molimo da ih donesete u uredovno vrijeme ili nazovete na dežurni telefon da dogovorimo preuzimanje.

Dragi župljani, podržite naš rad sudjelovanjem u aktivnostima, molitvom i donacijama. Sve pravovremene informacije o akcijama i radu župnog Caritasa možete naći na oglasnoj ploči na pročelju crkve.