Zborovi

Beatus

Da vam se kratko predstavimo. Smatramo se mladim zborom, jer smo se okupili i započeli sa pjevanjem prije nešto više od 6 godina i to na prijedlog Berislava i Breze Paić. U početku nismo čak imali ni ime. Sada smo ¨Beatus¨(blažen,sretan). Jedan smo od župnih zborova naše župe Svete Obitelji i pjevamo na nedjeljnoj večernjoj svetoj misi u 19.00 sati, osim prve nedjelje u mjesecu kada ćete nas naći na misi u 10.00 sati kod sestara Misionarki Ljubavi u Jukićevoj ulici. Svi smo, i pjevači i svirači, uz možda koju časnu iznimku, glazbeni amateri, koje okuplja ljubav prema Bogu i glazbi, te težnja da iskoristimo talente koji su nam dani i kako naš duhovni otac i veliki prijatelj vlč. Mirian na misi često znao ponavljati, da ne budemo samo nedjeljni kršćani – promatrači, već sudionici i sustvaratelji.

Zar ne dragi prijatelji, glazba otvara i podiže dušu i približava je Stvoritelju. Stapati se sa taktovima i ritmom glazbe, osjećati kako riječi i melodije prožimlju duh i tijelo ponekad je najbolja duhovna obnova. Dragi župljani, slušajmo se i osluškujmo što Gospodin želi, govori i pjeva preko nas.

Hvala ti Isuse što si tako velik i što si izabrao nas malene da se proslaviš.

Probe zbor Beatsu održava:

četvrtkom u 20.15.sati.

Pozivamo sve koji znaju pjevati i žele pjesmom slaviti Boga da nam se priključe. Posebno pozivamo muške glasove. Ukoliko ste zainteresirani javite se našoj voditeljici Brezi da se dogovorite za audiciju. Radosno vas očekujemo!