Obnova bračnih zavjeta

Na VII. vazmenu nedjelju 12 bračnih parova, koji ove godine slave okrugle godišnjice braka, obnovilo je svoje bračne zavjete.

Sakrament ženidbe koji su sklopili prije mnogo godina urodio je velikim plodovima, kako u njihovim obiteljima tako i u župnoj zajednici. Prisjećajući se izrečenih zavjeta bračni parovi su zahvalili Bogu na svome bračnom suputniku i zajedništvu te su obnovili svoja obećanja i primili blagoslov.

Župnik Danijel u propovijedi je poručio bračnim parovima i okupljenim vjernicima da je važno živjeti sakramentalnim životom i da kao vjernici u sakramentima prepoznajemo izravan kontakt i susret s Bogom i njegovom milošću. Posebno se to prepoznaje u sakramentu ženidbe koja je odgovor na Božji poziv. Sakrament ženidbe donosi plodove koji su važni ne samo za pojedinu obitelj nego za cijelo društvo. Današnje slavlje prigoda je za obnovu zavjeta o zajedničkom životu u ljubavi i poštovanju, u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti i na taj način služiti Kristu i zajedno se kao muž i žena pripremati za svoje uskrsnuće.

Nakon mise organizirano je prigodno druženje.

Podijeli s drugima!