Župne obavijesti – XXI. NEDJELJA KROZ GODINU (27.8.2023. – 3.9.2023.)

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

28.8. ponedjeljak: sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj

29.8. utorak: Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

30.8. srijeda: sv. Amadej, biskup

31.8. četvrtak: sv. Josip iz Arimateje i Nikodem

1.9. petak: sv. Egidije, redovnik

2.9. subota: sv. Kalista, Evodije i Hermogen, mučenici

3.9. nedjelja: XXII. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Danas završava ljetni raspored misa. Od ponedjeljka 28. kolovoza ponovno počinju jutarnje mise radnim dano u 7.00 sati. Nedjeljna misa u 9.00 sati nastavlja se od 3. rujna, a nedjeljna misa u 12.00 sati nastavlja se od 17. rujna
  • Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu bit će 10. rujna 2023. Vjernici koji žele putovati autobusom iz naše župe mogu se upisati u župnom uredu. Cijena je 10 eura.
  • Za mlade se priprema na Mariji Bistrici dvodnevni duhovni program 9. i 10. rujna. Zainteresirani mladi neka se što prije jave.
  • Uoči zavjetnog hodočašća vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu molit ćemo i devetnicu koja počinje u petak 1. rujna te će se svaki dan na kraju mise izmoliti molitva Majci Božjoj Bistričkoj.
  • Od danas u našoj župi djeluje još jedan svećenik, i to kao pastoralni pomoćnik. On je prečasni Marko Kovač, kancelar Zagrebačke Nadbiskupije i biskupski vikar. Uz redovitu službu koju vrši za Nadbiskupiju pomagat će u slavljenju svetih misa nedjeljom i blagdanima, u ispovijedanju te prema mogućnostima i u drugim pastoralnim potrebama.
  • U petak je i prvi petak u mjesecu. Potičemo vas na pobožnost Presvetom Srcu Isusovu.
  • Naš župni Caritas priprema se za jesen i prva stvar je nabava drva za zimu. Nažalost, zbog velikog porasta cijena kao i broja korisnika, naš Caritas ne može sve financijski pokriti pa im treba pomoć u donacijama. Pozivamo sve koji su u mogućnosti dati novčani prilog da uplate novac na račun Caritasa koji možete naći vani na oglasnoj ploči ili svoj prilog možete ostaviti u Caritasovoj škrabici ovdje u crkvi. Veliko hvala svima na odazivu.
  • Iako je u ove ljetne dane vruće i sparno, molimo vas da se za dolazak u crkvu primjereno odijevate.
  • Preporučamo katolički tisak: novi broj Glasa Koncila, Mak, Veritas, Kanu i dr.

Podijeli s drugima!