„Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!“ (Mk 10,13-16)

Naša je župa na čelu s njezinim župnikom vlč. Danijelom Dukićem početkom ovog ljeta organizirala „dječje ljeto u župi“ na koje su pozvana bila djeca vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Pripremljene su im različite aktivnosti od njihovih odraslih animatora koji su bili dodijeljeni svakoj grupi djece, a sastavljene su bile ukupno četiri grupe od otprilike dvanaestoro djece. Svakoj je grupi bila dodijeljena jedna od dvorana koje se nalaze ispod naše crkve i župnog doma.

U vidu različitih aktivnosti, djeci smo pripremali zabavu i druženje nastojeći ih također kroz njih približiti našoj župi, poučiti istinama i važnosti naše vjere, međusobno ih upoznati i potaknuti na daljnje druženje. Kreativnim radionicama djeca su izrađivala raznorazna djela svojim ručicama, od krunica pa do slikovnih crteža svetaca i onoga što im je bujna mašta u tom trenutku davala. Svaki je dan (od njih pet koliko je dječje ljeto trajalo) imao svoj unaprijed određeni raspored prema kojem su se aktivnosti odvijale.

Svaki dan imali smo dva vjeronauka koje je vodio naš župnik Danijel. Na prvom vjeronauku župnik Danijel je čitao tekst iz evanđelja koji govori o nekom Isusovom čudu i imao je nagovor koji je svakog dana bio jako zanimljiv. Na drugom vjeronauku imao je nagovor o nekom hrvatskom blaženiku ili svecu. Poslije svakog vjeronauka djeca su po grupama imala radionice koje su bile vezane za vjeronauk, a aktivnosti su bile prilagođene njihovom uzrastu.

Predzadnji dan dječjeg ljeta u župi imali smo vodeni dan koji je djeci, ali i animatorima, bio jako zanimljiv. Prvi dio dana bio je isti kao i drugih dana ali poslije ručka je krenulo gađanje vodenim balonima, špricanje vodenim puškama, crijevom i kupanje u bazenima.

Ovo prvo dječje ljeto u Župi Svete Obitelji bilo je jako lijepo i uspješno. Svima nam je bilo najvažnije da djeci vrijeme provedeno u njihovoj župi bude lijepo i da ih još više približi Isusu. Vidjelo se već od prvog dana da im je jako lijepo. Kad su njihovi roditelji dolazili po njih nisu htjeli ići doma nego su se što duže htjeli ostati družiti sa prijateljima. Saznali smo od roditelja da su svima u obitelji pričali kako im je bilo lijepo na dječjem ljetu u župi, da su stalno pričali o tome što su radili i da su pjevali pjesme koje su slušali i koje su svaki dan učili pjevati sa sestrom Jelicom.

Tjedan je završio svetom misom zahvalnicom za djecu i roditelje koju je predvodio naš župnik vlč. Danijel Dukić.

Slaven Klepo i Jean Ramljak

Podijeli s drugima!