Župne obavijesti – XX. NEDJELJA KROZ GODINU (20.8.2023. – 27.8.2023.)

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

21.8. ponedjeljak: sv. Pijo X., papa

22.8. utorak: BDM Kraljica

23.8. srijeda: sv. Ruža Limska, redovnica

24.8. četvrtak: sv. Bartol apostol, blagdan

25.8. petak: sv. Ljudevit, kralj

26.8. subota: sv. Anastazije, mučenik

27.8. nedjelja: XXI. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Od 1. srpnja mise nedjeljom su po ljetnom rasporedu u 7.30, 10.30 i u 19.00 sati. Radnim danom i subotom u srpnju i kolovozu misa je u 19.00 sati.
  • Ljetno radno vrijeme župnog ureda (srpanj i kolovoz) je: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 18.00 do 19.00 sati. Srijedom župni ured ne radi.
  • Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu bit će 10. rujna 2023. Vjernici koji žele putovati autobusom iz naše župe mogu se upisati u župnom uredu. Cijena je 10 eura.
  • Za mlade se priprema na Mariji Bistrici dvodnevni duhovni program 9. i 10. rujna. Zainteresirani mladi neka se što prije jave.
  • Od sljedećeg tjedna u našoj župi će djelovati još jedan svećenik, i to kao pastoralni pomoćnik. To je prečasni Marko Kovač, kancelar Zagrebačke Nadbiskupije i biskupski vikar. Uz redovitu službu koju vrši za Nadbiskupiju pomagat će u slavljenju svetih misa nedjeljom i blagdanima, u ispovijedanju te prema mogućnostima i u drugim pastoralnim potrebama. Njegovo predstavljanje našoj župnoj zajednici bit će u nedjelju 27. kolovoza.
  • Naš župni Caritas priprema se za jesen i prva stvar je nabava drva za zimu. Nažalost, zbog velikog porasta cijena kao i broja korisnika, naš Caritas ne može sve financijski pokriti pa im treba pomoć u donacijama. Pozivamo sve koji su u mogućnosti dati novčani prilog da uplate novac na račun Caritasa koji možete naći vani na oglasnoj ploči ili svoj prilog možete ostaviti u Caritasovoj škrabici ovdje u crkvi. Veliko hvala svima na odazivu.
  • Iako je u ove ljetne dane vruće i sparno, molimo vas da se za dolazak u crkvu primjereno odijevate.
  • Preporučamo katolički tisak: novi broj Glasa Koncila, Mak, Veritas, Kanu i dr.

Podijeli s drugima!