Župne obavijesti – XVI. NEDJELJA KROZ GODINU (23.7.2023. – 30.7.2023.)

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

24.7. ponedjeljak: sv. Sarbelije Makhlūf, prezbiter

25.7. utorak: sv. Jakov apostol, blagdan

26.7. srijeda: sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

27.7. četvrtak: sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi učenici sv. Ćirila i Metoda

28.7. petak: sv. Nazarije i Celzo, mučenici

29.7. subota: sv. Marta, Marija i Lazar

30.7. nedjelja: XVII. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Od 1. srpnja mise nedjeljom su po ljetnom rasporedu u 7.30, 10.30 i u 19.00 sati. Radnim danom i subotom u srpnju i kolovozu misa je u 19.00 sati.
  • Ljetno radno vrijeme župnog ureda (srpanj i kolovoz) je: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 18.00 do 19.00 sati. Srijedom župni ured ne radi.
  • Nevrijeme koje je u srijedu 19. srpnja pogodilo grad Zagreb nanijelo je štetu i u našoj župnoj crkvi, župnoj kući i župnom vrtu. U crkvi i župnoj kući smo imali poplavu, a u vrtu se srušilo ili je oštećeno nekoliko stabala. Poplavu u crkvi i župnoj kući smo odmah sanirali pa nema veće štete i očistiti vrt od granja i srušenih debla. Hvala svim župljanima koji su pritekli u pomoć u čišćenju crkve i župnog vrta, a sve pogođene i stradale nosimo u našim molitvama.
  • Naš župni Caritas priprema se za jesen i prva stvar je nabava drva za zimu. Nažalost, zbog velikog porasta cijena kao i broja korisnika, naš Caritas ne može sve financijski pokriti pa im treba pomoć u donacijama. Pozivamo sve koji su u mogućnosti dati novčani prilog da uplate novac na račun Caritasa koji možete naći vani na oglasnoj ploči ili svoj prilog možete ostaviti u Caritasovoj škrabici ovdje u crkvi. Veliko hvala svima na odazivu.
  • Iako je u ove ljetne dane vruće i sparno, molimo vas da se za dolazak u crkvu primjereno odijevate.
  • Preporučamo katolički tisak: novi broj Glasa Koncila, Mak, Veritas, Kanu i dr.

Podijeli s drugima!