Župne obavijesti – V. KORIZMENA NEDJELJA (26.3.2023. – 2.4.2023.)

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

27.3. ponedjeljak: sv. Rupert, redovnik

28.3. utorak: sv. Siksto III., papa

29.3. srijeda: sv. Bertold, pustinjak

30.3. četvrtak: sv. Petar Regalat, redovnik

31.3. petak: sv. Gvido iz Pompose, redovnik

1.4. subota: sv. Hugo, biskup

2.4. nedjelja: NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

 • Mise su nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30, 12.00 i u 19.00 sati. Radnim danom u 7.00 i 19.00 sati.
 • Radno vrijeme župnog ureda je od ponedjeljka do petka od 17.00 do 19.00 sati.
 • Danas je s nama udruga Korablja tj. zajednica Arka – zajednica osoba sa i bez intelektualnih teškoća. Arka već 15 godina odgovara na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama provodeći razne profesionalne programe i aktivnosti kao što su poludnevni boravak, psihosocijalna podrška, rad s roditeljima, uključivanje u lokalnu zajednicu itd. U središtu Arkinih odnosa je prijateljstvo, poštivanje, ljubav i vjera da nas je dragi Bog spojio kako bismo jedni drugima bili dar i kako bismo jedni drugima pomogli rasti i razvijati se. Ispred crkve se nalazi štand s proizvodima iz njihove radionice. Možete pronaći nešto za sebe ili bližnje, donirati i na taj način pomoći. A nakon večernje svete mise Zbor Beatus i članovi zajednice Arka su pripremili program na koji vas srdačno pozivamo. Potičemo da se upoznate sa zajednicom Arka i da pomognete svojim prilogom koliko možete.
 • Sljedeće nedjelje je Cvjetnica – nedjelja Muke Gospodinove. Na svim misama bit će blagoslov maslinovih grančica koje ćete moći nabaviti ispred crkve. Najsvečanije će biti na misi u 10.30 sati kada će blagoslov grančica biti vani kod križa uz svečani ophod i pjevanu Muku.
 • Posljednja je nedjelja u mjesecu, pa vašoj dobroti preporučamo potrebe našega Caritasa. Svoj dar možete odložiti u škrabici od Caritasa ili uplatom na račun Caritasa. Uskrsni paketi će se dijeliti korisnicima Caritasa sljedeće subote 1. travnja za što nam je potrebna vaša pomoć pa molimo volontere (desetak volontera ako je moguće s autom) da se jave u sakristiju. Od srca zahvaljujemo na svakom vašem daru i volontiranju.
 • Pobožnost križnog puta je ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18.30 sati. Za vrijeme križnog puta bit će mogućnost za svetu ispovijed.
 • Do kraja korizme prikupljat će se novčani prilozi za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji. Svoj prilog možete ostaviti nakon mise u košarici ili donijeti u župni ured.
 • Roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika bit će u ponedjeljak 27. ožujka u našoj crkvi u 17.30 sati.
 • Biblijsko-liturgijsko-molitvena zajednica ima svoj redovni susret u srijedu nakon večernje svete mise.
 • U četvrtak nakon večernje svete mise je redovito euharistijsko klanjanje.
 • U petak 31. ožujka održat će se tradicionalni Križni put za mlade na Ksaveru s početkom u 20.00 sati. Pobožnost križnoga puta predvodit će zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski. Svijeće će se moći nabaviti prije početka križnoga puta uz dobrovoljni prilog, a sav prihod ide u Fond “Mladi za mlade” za studente i srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja.
 • Preporučamo katolički tisak: novi broj Glasa Koncila, Mak, Veritas, Kanu i dr.

Podijeli s drugima!