„Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8)

Svjetski dan misija ove se godine obilježava 23. listopada te je prigoda da se uvijek iznova prisjetimo da smo kao kršćani svi pozvani biti misionari, pozvani biti svjedoci Božje spasenjske ljubavi prema svakomu čovjeku, najavljuju Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Papa Franjo u ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan misija, pod geslom „Bit ćete mi svjedoci“ (Dj 1, 8), naglašava: „Kao što je Krist prvi poslan, odnosno Očev misionar (usp. Iv 20, 21) i njegov ‘vjerni svjedok’ (usp. Otk 1,5), tako je i svaki kršćanin pozvan biti Kristov misionar i svjedok. A Crkva, kao zajednica Kristovih učenika, nema drugog poslanja nego evangelizirati svijet, dajući svjedočanstvo za Krista”. Tijekom povijesti, a i danas, mnogi pojedinci, u zajedništvu s Crkvom, išli su i idu „sve do kraja zemlje” (Dj 1, 8) navješćujući radosnu vijest Isusa Krista, čineći djela milosrđa, kojima omogućuju svakomu dostojanstven život, podsjećaju Papinska misijska djela.

„Dok naši misionari idu u misije ad gentes, među narode koji još nisu čuli Božju riječ – navode – mi koji ostajemo u svojim sredinama pratimo ih svojim molitvama i konkretnom pomoći te na taj način svjedočimo svoju međusobnu ljubav i univerzalnost Crkve onima koji su oko nas. Tako dajemo primjer, svjedočimo, jer osim navještaja ljudi trebaju i primjere, i to one koji potkrepljuju što propovijedamo i koji ih potiču da onda i sami djeluju”.

Kao primjer djelovanja unutar vlastitog okruženja istaknut je lik blažene Pauline Jaricot, utemeljiteljice Djela za širenje vjere, koju je papa Franjo proglasio blaženom u svibnju ove godine.

Podijeli s drugima!