Kardinal Bozanić predvodi misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice te vjernike laike da se u subotu 1. listopada okupe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje će predvoditi kardinal Bozanić s početkom u 11.00 sati, zaključit će se sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Uz zahvalu za Sinodu, u tom će se slavlju kardinalu Bozaniću čestitati 25. obljetnica njegove nadbiskupske službe.

Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997. godine, kada je Nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998. godine kada je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca.

Tijekom misnoga slavlja kardinal Bozanić podijelit će trajne mandate vjeroučiteljima, a prijenos slavlja moći će se pratiti na Laudato televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju i Radio Mariji.

Podijeli s drugima!