Nova sezona Katoličke malonogometne lige

Katolička malonogometna liga sportski je projekt koji se već duže vrijeme organizira na nadbiskupijskim i biskupijskim razinama te okuplja sportaše koji dijele istu ljubav prema sportu, ali i svoju aktivnu vjerničku zauzetost u župnim zajednicama. Do 2020. godine, kada je zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera to bilo nemoguće organizirati, KMNL se redovito održavala i u našoj Nadbiskupiji. Od ove godine okolnosti dozvoljavaju organizaciju i održavanje Lige te su pozvane prijaviti se župne ekipe.

Prijaviti se mogu dečki od 16 do 28 godina koji su i župljani župe za čiju ekipu igraju. Svaka ekipa sastoji se od najviše 12 igrače te imenuje svoga voditelja. U prijavi je potrebno navesti ime nogometne momčadi, župu za koju momčad igra, ime i prezime igrača te ime i prezime voditelja momčadi. Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 10. listopada 2022. na mail mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Sudionici KMNL-a uz sport zajedno izgrađuju i duhovnu dimenziju te se okupljaju na zajedničkim euharistijskim slavljima. Nova će sezona započeti svečanim euharistijskim slavljem kojega će u srijedu 12. listopada u 18.30 sati u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi predvoditi pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Nakon euharistijskog slavlja održat će se susret voditelja ekipa na kojem će podmiriti troškove kotizacije u iznosu od 2.500 kuna po ekipi. Sezona započinje prvom utakmicom koja se igra u subotu 15. listopada s početkom u 9 sati. Sve utakmice igrat će se subotom od 15. listopada do 10. prosinca u Sportskom centru „Dvojka“ na Zagrebačkom velesajmu u terminu od 9 do 13 sati.

Podijeli s drugima!