Župne obavijesti – IV. nedjelja kroz godinu (30.1.2022. – 6.2.2022.)

Tijekom idućeg tjedna slavimo:

31.1. Ponedjeljak: sv. Ivan Bosco, prezbiter

2.2. Srijeda: Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica, blagdan

3.2. Četvrtak: sv. Blaž, biskup i mučenik

5.2. Subota: sv. Agata, djevica i mučenica

6.2. Nedjelja: V. nedjelja kroz godinu

  • Blagdan Prikazanja GospodinovogSvijećnicu slavimo u srijedu 2. veljače. Mise su u 7.00, 9.00 i u 19.00 sati. Na misama će biti obred blagoslova svijeća. Svijeće će se moći nabaviti ispred crkve. Istoga dana je i Dan posvećenog života, pa vam u molitve preporučamo nova redovnička zvanja, kao i vjernost Bogu svih redovnika i redovnica.
  • Spomendan sv. Blaža slavimo u četvrtak 3. veljače. Mise su u 7.00 i u 19.00 sati. Nakon mise bit će obred grličanja – blagoslov grla.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje nakon večernje svete mise.
  • Približavamo se proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca. U župi Krašić bit će devetnica u kojoj će kao i svake godine sudjelovati naša župa, i to u petak 4. veljače. Najprije će biti pobožnost križnog puta u 17.00 sati te sveta misa u 18.00 sati. Pozivamo vjernike da se odazovu, a zbog epidemijskih uvjeta neka idu svojim automobilima. Molimo da nam se vjernici koji planiraju ići na hodočašće jave kako bismo župniku Krašića mogli reći koliko nas dolazi.
  • Kao i mnoge župe grada Zagreba tako je i naša župa dobila veliki račun za plin. Iznos je višestruko viši nego ikada do sada i iznosi 40.000 kuna. Kako bismo podmirili ovaj račun potrebno je sudjelovanje svih župljana u skladu s mogućnostima. Pripremili smo uplatnice koje se nalaze na stolu s katoličkim tiskom. Svaka pomoć je dobrodošla!
  • Preporučamo katolički tisak: novi broj Glasa Koncila, Mak, Veritas, Kanu i dr.

Podijeli s drugima!