Naslovnica GALERIJA Dan kruha u OŠ Marina Držića Dan kruha u OŠ Marina Držića
Dan kruha u OŠ Marina Držića

U ponedjeljak 5. listopada u našoj školi Marina Držića svečano smo proslavili Dan kruha i zahvalnosti Bogu za plodove zemlje.

Za ovaj dan pripremali smo se i u svojim obiteljima i školi. Radosno smo razmišljali i pisali o kruhu, pšenici, zemlji, raznim plodovima voća i povrća. Crtali smo ih različitim tehnikama. U svojim obiteljima smo pripremali raznovrsne krušne proizvode koje smo donijeli u školu. Ponosno smo ih posložili na stol za najljepše trenutke, a to je Božji blagoslov. Sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicama smo pripremili i svečanu priredbu. Kroz pjesmu, recitacije, recitale… smo Bogu zahvaljivali za primljene darove zemlje. U pripremama nam se uvijek velikodušno pridruži i naša ravnateljica gđa. Marica Nemet i ostali djelatnici škole. Svečanost  je posebno uzveličao naš župnik vlč. Ivica Zlodi koji nam je uputio lijepe i poučne riječi. Zajedno smo se pomolili, a potom je župnik Ivica blagoslovio sve nas i krušne proizvode. Bili su to najljepši i najsvečaniji trenutci. Nakon molitve u svojim učionicama smo se družili i blagovali posvećene krušne proizvode.

Ministranti:

Tin Devald, Filip Lijović, Lovro Šitum i Gabrijel Živković

 

 
Baner

Božja riječ

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Mt 11, 2-11

U ono vrijeme: Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. I blago onom tko se ne sablazni o mene.« Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano: ‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!«

Raspored misa

NEDJELJA

6.00 sati - zornica

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati - župna

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNI DAN

6.00 sati - zornica

19.00 sati