Kršćanin - svjetlo svijeta

Svaki kršćanin svijetli drugačijom svjetlošću. Vjerni, dobri kršćani koji slijede Božju Riječ svijetle jakom svjetlošću, poput Sunca, te se njihova vjera odnosno svjetlo vjere prema Bogu teško može ugasiti. Onim kršćanima kojima je vjera mlaka, njihova svjetlost malo svijetli, a malo se gasi zbog nevjerica. Dok neki svjetle, neki se nažalost gase. Ali njihova svjetlost se može ponovno upaliti ako slijede pravi put, a jedini pravi put je Božji put. Tko god slijedi Božji put, bit će svjetlo svijeta.

Leonarda Vrček 1. r. srednje škole

 
Baner
Baner

Božja riječ

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

Mt 26, 14 – 27, 66 (kraća verzija)

Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete. O devetoj uri povika Isus iza glasa: »Eli, Eli, lema sabahtani?« To će reći: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio? A neki od nazočnih, čuvši to, govorahu: »Ovaj zove Iliju.« I odmah pritrča jedan od njih, uze spužvu, natopi je octom, natakne je na trsku i pruži mu piti. A ostali rekoše: »Pusti da vidimo hoće li doći Ilija da ga spasi.« A Isus opet povika iza glasa i ispusti duh.

I gle, zavjesa se hramska razdrije odozgor dodolje, nadvoje; zemlja se potrese, pećine se raspukoše, grobovi otvoriše i tjelesa mnogih svetih preminulih uskrsnuše te iziđoše iz grobova nakon njegova uskrsnuća, uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima. A satnik i oni koji su s njime čuvali Isusa, vidjevši potres i što se zbiva, silno se prestrašiše i rekoše: »Uistinu, Sin Božji bijaše ovaj.«

Raspored misa

Svete mise ne služe se s narodom do daljnjega.