Naslovnica Srednjoškolci Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu
Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu

Dana 16. sijećnja 2014.  godine okupili smo se na srednjoškolskom vjeronauku, susretu  u dvorani ispod naše župne Crkve Sv. Obitelji.

Pod vodstvom  naše vjeroučiteljice, raspravljali smo o mnogim pitanjima predvođeni odabranim događajem iz Svetog pisma. Ovaj put smo odabrali događaj iz Markova evanđelja.  Govorili smo o situaciji u kojoj je Isus dok je bio sa svojim učenicima na lađi smirio olujno more, umirio svoje učenike koji su pomislili da će ih zadesiti nevolje te ih je u isto vrijeme zapanjio svojom božanskom snagom. Smatram kako je posebno ovaj događaj vrlo bitan za nas mlade. U našim mladim životima često se događa da se suočavamo s olujnim morem koje nikako ne možemo obuzdati.  Zbog toga je jednostavno neophodno da shvatimo ovaj događaj, da znamo u svakom trenu da Isus spava na našoj lađi te da jedino što moramo učiniti je probuditi ga i On će odmah smiriti naše olujno more i donijeti mir.

Svaki naš susret, pa tako i ovaj, osobno doživljavam kao jedno opuštanje. Nakon radnog dana gdje smo često zatrpani podacima koje još ne možemo konkretno primijeniti u svojim životima, vjeronaučni susret donosi baš suprotnu stvar. Poslije svakog susreta postajemo bogati za novo znanje, ali ne za znanje koje se sastoji od mnogo podataka,  nego za znanje koje je itekako primjenjivo u našem svakodnevnom životu, u našim susretima sa svakim od naše braće. Upravo u tome je ljepota vjeronaučnih susreta.

Joško Bilandžić, 2. r., II. gimnazija

 

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise