Naslovnica Srednjoškolci Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu
Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu

Dana 16. sijećnja 2014.  godine okupili smo se na srednjoškolskom vjeronauku, susretu  u dvorani ispod naše župne Crkve Sv. Obitelji.

Pod vodstvom  naše vjeroučiteljice, raspravljali smo o mnogim pitanjima predvođeni odabranim događajem iz Svetog pisma. Ovaj put smo odabrali događaj iz Markova evanđelja.  Govorili smo o situaciji u kojoj je Isus dok je bio sa svojim učenicima na lađi smirio olujno more, umirio svoje učenike koji su pomislili da će ih zadesiti nevolje te ih je u isto vrijeme zapanjio svojom božanskom snagom. Smatram kako je posebno ovaj događaj vrlo bitan za nas mlade. U našim mladim životima često se događa da se suočavamo s olujnim morem koje nikako ne možemo obuzdati.  Zbog toga je jednostavno neophodno da shvatimo ovaj događaj, da znamo u svakom trenu da Isus spava na našoj lađi te da jedino što moramo učiniti je probuditi ga i On će odmah smiriti naše olujno more i donijeti mir.

Svaki naš susret, pa tako i ovaj, osobno doživljavam kao jedno opuštanje. Nakon radnog dana gdje smo često zatrpani podacima koje još ne možemo konkretno primijeniti u svojim životima, vjeronaučni susret donosi baš suprotnu stvar. Poslije svakog susreta postajemo bogati za novo znanje, ali ne za znanje koje se sastoji od mnogo podataka,  nego za znanje koje je itekako primjenjivo u našem svakodnevnom životu, u našim susretima sa svakim od naše braće. Upravo u tome je ljepota vjeronaučnih susreta.

Joško Bilandžić, 2. r., II. gimnazija

 

 
Baner
Baner

Božja riječ

17. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 13, 44-52

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno na njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga. Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad mreža bačena u more zahvati svakovrsne ribe. Kad se napuni, izvuku je na obalu, sjednu i skupe dobre u posude, a loše izbace. Tako će biti na svršetku svijeta. Izići će anđeli, odijeliti zle od pravednih i baciti ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Jeste li sve ovo razumjeli? « Odgovore mu: »Jesmo.« A on će im: »Stoga svaki pismoznanac upućen u kraljevstvo nebesko sličan je čovjeku domaćinu koji iz svoje riznice iznosi novo i staro.« Kad Isus završi sve ove prispodobe, ode odande.

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati