Naslovnica Srednjoškolci Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu
Novo znanje - primjenjivo u svakodnevnom životu

Dana 16. sijećnja 2014.  godine okupili smo se na srednjoškolskom vjeronauku, susretu  u dvorani ispod naše župne Crkve Sv. Obitelji.

Pod vodstvom  naše vjeroučiteljice, raspravljali smo o mnogim pitanjima predvođeni odabranim događajem iz Svetog pisma. Ovaj put smo odabrali događaj iz Markova evanđelja.  Govorili smo o situaciji u kojoj je Isus dok je bio sa svojim učenicima na lađi smirio olujno more, umirio svoje učenike koji su pomislili da će ih zadesiti nevolje te ih je u isto vrijeme zapanjio svojom božanskom snagom. Smatram kako je posebno ovaj događaj vrlo bitan za nas mlade. U našim mladim životima često se događa da se suočavamo s olujnim morem koje nikako ne možemo obuzdati.  Zbog toga je jednostavno neophodno da shvatimo ovaj događaj, da znamo u svakom trenu da Isus spava na našoj lađi te da jedino što moramo učiniti je probuditi ga i On će odmah smiriti naše olujno more i donijeti mir.

Svaki naš susret, pa tako i ovaj, osobno doživljavam kao jedno opuštanje. Nakon radnog dana gdje smo često zatrpani podacima koje još ne možemo konkretno primijeniti u svojim životima, vjeronaučni susret donosi baš suprotnu stvar. Poslije svakog susreta postajemo bogati za novo znanje, ali ne za znanje koje se sastoji od mnogo podataka,  nego za znanje koje je itekako primjenjivo u našem svakodnevnom životu, u našim susretima sa svakim od naše braće. Upravo u tome je ljepota vjeronaučnih susreta.

Joško Bilandžić, 2. r., II. gimnazija

 

 
Baner
Baner

Božja riječ

11. NEDJELJA KROZ GODINU

Mt 9,36 – 10,8

U ono vrijeme: Kad Isus ugleda mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: »Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.« Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć. A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan, brat njegov; Filip i Bartolomej; Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej; Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda. Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: »K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: ’Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

 

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati