Naslovnica Mladi Adventske radionice 2013. Adventske radionice 2013.
Adventske radionice 2013.

Potaknuti prošlogodišnjim uspješnim radionicama i sajmom, mladi naše župe odlučili su i ove godine u predbožićno vrijeme organizirati radionice za mlade umjetnike koji su se odvažili hrabro iskoristiti svoje vrijeme te ga pokloniti drugima na korist. Svrha radionica kao i prethodnih godina bila je humane naravi tj. sav prihod od prodaje otišao je potrebitima naše župe.

Mladi su svojom kreativnošću i upornim radom stvarali umjetnička djela različitih veličina i boja. Neodoljivim su se učinile različite kombinacije boja i ukrasa na vijencima. Tako je Anina zlatno-zelena kombinacija na vijencima sa bijelim svijećama bila toliko pomamna za oči da su ti vijenci unaprijed prodavani bili. A tek Valerijine ukrasne čaše iz kojih se doduše nije moglo piti i tako utažiti tjelesna žeđ, ali se mogla duša opit ljepotom. Sve je to bilo praćeno pod budnim okom voditeljice kutka kreativnosti Nikoline koja je sa svojim iskustvom i savjetima pratila sve, te i sama napravila najviše vijenaca. Roberta je više svoju kreativnost izpoljavala kroz tehniku dekupaž u izradi kuglica i kutijica sa motivima anđela koji su bili razgrabljeni u rekordnom roku. Dečki su većinom radili oko pripreme trupaca te drvne građe, oko izrade vijenaca i štalica osim jednog posebnog dečka zvanog Anđelko Mel Gipson koji je u svoje kalupe lijevao gips te izrađivao anđele različitih oblika. Na kraju su ti anđeli poslužili kao dobro marketinsko rješenje. Bilo ih je toliko mnogo da su ih vješti prodavači odlučili dijeliti kao poklon uz kupljene ostale ukrase. Djeca su naročito bila oduševljena poklonjenim anđelima. Marko je bio zadužen za stolarske poslove oko izrade štalica, te je svojom mekom rukom oživljavao Betlehemske prizore. Treba spomenut i prodavače koji su se često puta smrzavali dok su prodavali ukrase, posebna pohvala ide Mladenu koji je često rano ustajao kako bi pripremio štand za cjelodnevnu prodaju. Ali sve to ne bi moglo biti uspješno bez dobrote naših župljana koji su se otvorena srca priključili poduhvatu te tako nagradili rad mladih i pomogli potrebitima u našoj župi.

 

Miron Perić

 
Baner
Baner

Božja riječ

6. VAZMENA NEDJELJA

 

Iv 14, 15-21

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je. Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.«

 

Raspored misa

NEDJELJOM

7.30 sati

9.00 sati

10.30 sati

12.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise

RADNIM DANOM

7.00 sati

19.00 sati

- crkva se otvara 15 min. prije mise